"Med CE-körkortet har jag vuxit som människa"

På PacsOn Väst har företaget gjort en satsning och erbjuder alla på lagret att ta C-körkort. En som nappade på erbjudandet var Hanna Brinley som nu har haft sitt lastbilskörkort i två år. – I dag tycker jag att det är lättare att backa med lastbilen än med bil och släpkärra, säger Hanna.

Hanna arbetar på lagret i Falköping. Ett jobb som hon tipsades om att söka när hon blev varslad från sitt tidigare arbete.
Det ångrar hon inte i dag, tre år senare. 
– Med facit i hand var det ett riktigt bra val att söka till PacsOn, säger Hanna.
– Jag trivs verkligen jättebra. Vi är ett gott gäng som har roligt tillsammans, samtidigt som arbetstiderna är perfekta med tanke på familjesituationen med man och två barn.

Satsningen att erbjuda de anställda att få ta C-körkort har slagit väl ut. PacsOn Väst levererar dagligen paket till sina kunder runt om i södra Sverige och då är det viktigt att ha bra personal som kan köra ut dem.
Hanna var till en början fundersam om hon skulle klara av det, men valde att ta chansen.
Något som hon i dag är väldigt glad över att hon gjorde.
– Både min man och min pappa har kört lastbil, men skulle jag klara av det?
– Men företaget kom med en riktigt bra deal och vi fick ta körkortet på betald arbetstid. Jag gav det en chans och efter några månader var C-körkortet i hamn. Nu har jag dessutom utökat det till ett CE-kort.

Under Hannas arbetsvecka blir det två–tre dagar i lastbilen. Oftast i närområdet runt Falköping, men ibland även längre sträckor.
– Jag är verkligen jätteglad över att jag, och alla andra på lagret, fick frågan att ta körkortet. För mig personligen, som var rätt blyg, har det inneburit att jag har vuxit som människa. I dag är det en tuffare Hanna som sätter sig i lastbilen.

Vad är det bästa med att vara en del av PacsOn-gänget?
– Det är ett företag som är väldigt mån om sin personal och vill att vi ska trivas på jobbet. Lastbilskörkortet är ett lysande exempel på detta. Här handlar det om mycket pengar som de satsar på oss.
– Men vi har roligt tillsammans även utanför arbetstid och det gör att jag går till jobbet med glädje varje dag.

"PacsOn är ett företag som är väldigt mån om sin personal och vill att vi ska trivas på jobbet. Lastbilskörkortet är ett lysande exempel på detta. Här handlar det om mycket pengar som de satsar på oss."