Populär japansk pub väljer plastfritt från PacsOn.

På Izakaya Moshi i Växjö kan gästerna avnjuta asiatiska smårätter lagade utan hemligheter. Systrarna Sandra och Emma Bertilsson driver restaurangen ­som med hjälp av PacsOn Helmer Nilsson blivit nästan helt plastfri. – Gästerna ser när maten tillagas i vårt öppna kök och kan känna dofterna. Nu kan fler njuta av vår mat genom hämtluncher i miljövänliga pappers­lådor, säger Sandra Bertilsson.

Vid ett inbjudande, japanskt långbord serverar Izakaya Moshi smårätter med inspiration från Japan, Vietnam, Kina och Korea. Atmosfären är behaglig och öppen med dämpad belysning och mörka trägolv. Izakaya Moshi har under kort tid blivit en omtyckt restaurang bland Växjöborna. Med kravmärkta råvaror och en stor kärlek till mat kombinerar systrarna en smakrik meny med rolig dryck.
– Emma är dryckesansvarig och håller koll på de ­senaste trenderna. Vi vill kunna erbjuda något för alla både när det gäller mat och dryck. Folk har mycket kunskap i dagens samhälle och vi vill leva upp till deras förväntningar, säger Sandra Bertilsson.

Leverantörer i tiden

Det miljömedvetna och hållbara tänket är en viktig del av Izakaya Moshis verksamhet. Förutom fokus på närproducerade råvaror och svanenmärkta rengöringsmedel har de lyckats avlägsna all plast förutom sugrören i restaurangen. Genom PacsOn Helmer Nilsson har de fått inspiration till att testa nya lösningar. Det kan handla om att välja ”take away”-lådor eller kassar i papper istället för plast. PacsOn Helmer Nilssons nyhetsbrev håller de uppdaterade med de senaste plastfria produkterna på marknaden.
– Det är viktigt för oss att våra leverantörer är i tiden precis som vi. PacsOn Helmer Nilsson är väldigt medvetna med ett stort utbud på plastfria alternativ. Jag betalar hellre lite mer för miljömärkta varor med en hög kvalitet, säger Sandra Bertilsson.

Oslagbar kundkontakt

Det är de medvetna valen som gör skillnad. När Sandra och Emma Bertilsson valde att gå från en större leverantör och istället välja lokala PacsOn Helmer Nilsson märkte de stora fördelar. Det absolut bästa är kundkontakten, menar Sandra och Emma.
– Det finns alltid någon tillgänglig om vi har frågor om till exempel någon faktura eller artikel. Dessutom löser vår säljare Louise det mesta. Hon har gett oss mängder med artikelprover vilket gör att vi får testa många nyheter, säger Emma Bertilsson.

Snabba leveranser

Om någon vara tar slut är det bara en kort resa till lagret i Växjö. Där finns de flesta artiklar tillgängliga. Skulle något rengöringsmedel eller någon förpackning mot förmodan vara slut levererar PacsOn varorna inom någon dag. Flexibiliteten, de snabba leveranserna och närheten gör att systrarna på Izakaya Moshi är mycket nöjda med samarbetet.
–  Ifall vi beställer en vara innan klockan elva får vi dem dagen efter. Vi upplever att PacsOn är väldigt medvetna om sina kunder och deras behov, avslutar Emma och Sandra Bertilsson.

 

Text: Rebecka Nyström, Roxx Communication Group

Louise Windstedt, säljare på PacsOn tillsammans med Sandra och Emma Bertilsson.

"Jag betalar hellre lite mer för miljömärkta varor med en hög kvalitet."