Tusentals komponenter landar rätt med PacsOn.

I Finspång tillverkar Siemens Energy gasturbiner som fraktas världen över. Oavsett om godset färdas genom Sibirien eller till avlägsna öknar ansvarar PacsOn med flera för att komponenterna kommer fram tryggt och säkert.

Gasturbinerna som Siemens Energy i Finspång tillverkar är kraftfulla nog att generera energi till tusentals hushåll. Varje turbin måste servas och underhållas, något som Siemens Energy sköter om för många kunder världen över. Det ställer krav på snabba och säkra leveranser, men även på själva packningsprocessen.

– Vi använder PacsOns produkter för att packa alla våra reservdelar och ser till att de klarar påfrestningar från vatten och höga temperaturer längs vägen. Vi har fått kunskap kring vilket material som passar bäst till våra komponenter och rekommendationer kring hur vi ska packa på bästa sätt. Ända från början har PacsOn varit lyhörda och ansträngt sig för att uppfylla våra krav, säger Jamie Villegas på Siemens Energys inköpsavdelning.

Ett optimerat lager

PacsOn har optimerat Siemens Energys lager för att packprocessen ska bli enkel, effektiv och unikt anpassad för deras behov. I lagret ska personalen enkelt kunna hämta rätt packningsmaterial samtidigt som de kan se hur mycket material som finns kvar. PacsOn är också delaktig i att komma med nya idéer på nya arbetssätt.

– PacsOn gör oss mer kostnadseffektiva och hållbara. De håller koll på nya material och ger tips och råd för att vi tillsammans ska göra vårt bästa för en hållbar omvärld.

På vilket sätt förenklar samarbetet er vardag?

– Framför allt kan vi luta oss tillbaka och lita på att vi har en stark samarbetspartner som kommer med råd och håller koll på marknaden. När PacsOn hjälper oss kan vi fokusera på det vi gör bäst, att producera våra turbiner.

Hej!

Per Spångberg Gisslander, säljare PacsOn

Hur skulle du beskriva samarbetet med Siemens? 
 - Just Siemens är en väldigt speciell kund, här har jag eget passerkort vilket gör att jag kommer och går lite som jag vill. Vi har en tät dialog med folket på golvet och även ett konsignationslager som jag kollar över en gång i veckan. Samarbetet är personligt, transparent och engagerande. Det är alltid roligt att komma till Siemens. 

Vad skulle du säga är ert starkaste erbjudande till industrikunder? 
- Vår närhet. Att snabbt kunna vara på plats och agera är nog det starkaste erbjudandet vi har. Det gör oss unika i hela Sverige. 

Vad är det bästa med ditt arbete?
- Alla kollegor och kunder, att varje dag inte är som någon annan och att vi har roligt varje dag. Men även att hjälpa kunderna spara pengar, slitage på anställda och miljöpåverkan. Vi kan hjälpa till att effektivisera en kund så de spar hundratusentals kronor, ja ibland miljoner, eller flera hundra ton med co2. Det är extra kul.