Ett ärofyllt uppdrag

När kundernas ägodelar är nedpackade, är det flyttfirman Mex som transporterar bohaget till ny adress. Det ställer höga krav på både förpackningsmaterial och hantering. – Att kunderna känner sig trygga är en hjärtefråga för Mex; de lämnar ju över allt de äger till oss, säger företagets grundare Henric Gustafsson.

En svindyr tv, mormors gamla servis eller en aktad skivsamling. Oavsett vad bohaget består av, erbjuder Mex flytthjälp i hela Stockholmsområdet. Kunderna väljer själva om de endast vill ha hjälp med själva transporten, eller om Mex ska packa ner och packa upp sakerna på den nya adressen.
– Oberoende av hur uppdraget ser ut, är vi ytterst noga med att respektera våra kunders ägodelar. Det gäller att förpacka allt väl och sedan transportera det försiktigt så att vi undviker skador och smuts, säger Henric.

Värdesätter kvaliteten

När man flyttar varje dag är det A och O att flyttkartongerna håller högsta kvalitet. De ska skydda innehållet väl och måste kunna staplas i rader ovanpå varandra, utan att ge vika.
– PacsOn levererar flyttkartonger som består av fem lager wellpapp. Det ger en robust kartong som håller måttet – även över tid. För oss är det ett måste att förpackningsmaterialet håller högsta kvalitet. En seriös inpackning är en garant för att våra kunders bohag kan flyttas skonsamt, berättar Henric.

Uppsving med RUT-avdrag

Sedan RUT-avdrag för flyttjänster infördes under 2016, har Henric och hans kollegor märkt av ett rejält uppsving. Det avspeglar sig särskilt i att yngre kunder har strömmat till.
– Idag har vi många kunder i 20-årsåldern, något som var mycket ovanligt för några år sedan. Med RUT-avdrag brukar det inte kosta mer än 1 500–2 000 kronor att flytta bohaget från en etta inom Stockholmsområdet. Många tycker att det är värt pengarna eftersom de varken behöver hyra släp eller boka upp polarna och bära alltsammans, berättar Henric.

Pålitliga leveranser

Mex lånar alltid ut flyttkartonger till de kunder som väljer att packa ned sina prylar själva. Det betyder att det plötsligt kan uppstå ett stort behov av kartonger. Med begränsad lageryta innebär det en utmaning.
– Där är PacsOn guld värda eftersom de är så flexibla och alltid gör sitt yttersta för att ordna fram material med kort varsel. Ibland levererar de materialet till vår dörr – och om inte den möjligheten finns ser de till att allt är framplockat när vi kommer dit. Det finns en anledning till att vi har varit kunder hos PacsOn ända sedan vi startade verksamheten, säger Henric.

Om Mex

Grundat: 2003.

Gör: Flyttfirma i Stockholm som flyttar åt privatpersoner, företag och fastighetsbolag.

Antal anställda: Ett 40-tal ”flyttgubbar” samt fem på kontoret.

Kunder på PacsOn: Sedan 2003.

Genomförda flyttar per år: Drygt 5 000.

Köper från PacsOn: Flyttkartonger, makulaturpapper bubbelplast, plastfilm, tejp, etiketter och klädesgarderober i wellpapp.

Läs mer om Mex Flyttfirma i Stockholm >>