Utvecklar tillsammans effektiva lösningar.

Med över 500 Elon-butiker i Norden är koncernen en av de större aktörerna inom hemelektronik och vitvaror. På centrallagret i Örebro plockas och packas dagligen tusentals produkter som levereras ut till fackhandelsbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Elon Groups centrallager är 55 000 kvadratmeter stort, och basen för hela kedjans breda produktsortiment. Indika Jayasundara är gruppchef för små-el. Avdelningen använder mycket emballagematerial när de packar sina ordrar.
– I genomsnitt har vi cirka 2 000 orderrader per dag, under vår mest intensiva kampanjperiod är det närmare 5 000. Vi ser också en stor ökning för e-handel mot konsument. Som mål har vi att alltid leverera samma dag som vi får en beställning, säger Indika.

Hög servicegrad

PacsOn Östgöta Papper är samarbetspartner till Elon Groups centrallager.
– Vi sökte en högre servicegrad och vår första kontakt var ett trevligt och bra bemötande från deras säljare Daniel Wickström. Känslan idag är att vi gjorde helt rätt när vi valde PacsOn Östgöta Papper. Vi har en öppen och bra relation och ett väl fungerande samarbete, framhåller Indika.
PacsOn sköter leveranser av emballage- och förpackningsmaterial. En gång i veckan inventerar Daniel lagernivån hos Elon och säkerställer så att det hela tiden finns wellpappkartonger, tejp, sträckfilm med mera. PacsOn har lagerhållning i egna lokaler i Örebro, vilket också säkerställer snabba leveranser när något måste fram på kort tid.

Kan återvinna wellpapp

Som miljöcertifierad fackhandelskedja arbetar Elon Group för hållbar utveckling, genom att erbjuda mesta möjliga mervärde för miljön, samhället och den enskilda individen. Tillsammans utvecklar Elon och PacsOn Östgöta Papper kostnadseffektiva lösningar, där miljöförbättringar är ett viktigt område.
– I vår verksamhet får vi väldigt mycket wellpapp över från förpackningar. Vi diskuterade detta med Daniel och kom fram till en lösning. Nu har vi skaffat en wellpapprivare, som gör att vi kan mala ner och återanvända wellpapp som fyllnadsmaterial i våra utleveranser. Det minskar behovet av skum- och bubbelplast och är viktigt i vår resa mot en långsiktig och mer hållbar utveckling, avslutar Indika.

En gång i veckan inventerar Daniel Wickström lagernivån för emballagematerial hos Indika Jayasundara på Elons centrallager i Örebro.