Framgångsrik fostran.

Som barnbarn till Paul Hall var Kajsa Almgren bara fem år gammal när hon drog sitt första strå till familjeföretagets stack. Trots en utbrytarperiod efter gymnasiet är hon numera företaget trogen sedan 27 år tillbaka och trivs utmärkt på jobbet. – Det har skett en hel del förändringar genom åren och det har gjort till att jag har fått möjligheten att utvecklas hela tiden, säger Kajsa.

Jönköping, 1970-tal, och julstök hemma i stugorna. I ett av husen består dock sysslorna av mer än att pynta, baka och städa. På ett pingisbord fullt av pappskivor och block, sitter två syskon i skräddarställning och limmar ihop pappskivorna med blocken.
– Min bror och jag fick hjälpa till att göra företagets almanackor varje jul, säger Kajsa och ler vid minnet. Det var mycket jobb hemifrån för familjen på den tiden. Jag minns exempelvis att mamma fakturerade från tvättstugan, efter att ha skjutit undan symaskinen och tagit fram faktureringsmaskinen.

Kajsa minns farfar Paul som en riktig gammeldags köpman, prydligt klädd med väst och guldklocka. När han blev äldre drog han sig tillbaka från verksamheten och 1973 lät han sonen, Harald Hall, ta över rodret. Kajsas pappa sålde sedan företaget år 1990 vilket innebär att Kajsa alltså inte har något med ägandet att göra idag. Som tonåring brukade hon sommarjobba på kontoret och i receptionen, men hon hade en fast övertygelse om att spendera sitt yrkesliv på helt andra arenor.

– Jag pluggade ekonomi och marknadsföring i Göteborg och hade siktet inställt på att arbeta där, men med tiden fick min man göra sin AT-tjänst i Jönköping så då var det bara att flytta med honom, säger hon.

Med facit i hand blev det ett lyckodrag. Kajsa började arbeta i Paul Halls butik, skolade sedan om sig till innesäljare och började så småningom på ekonomiavdelningen. Idag är hon verksamhetsutvecklare och har ett nära samarbete med vd:n Johan Liljekvist kring organisations- och medarbetarfrågor.
– Jag trivs jättebra här och det ges mycket frihet under ansvar. Tack vare att vi har haft olika vd:ar och ägandeformer genom åren har arbetssätten förändrats internt, vilket har varit utvecklande. Jag värdesätter även den fina stämningen bland medarbetarna. Vi har väldigt högt till tak här på företaget, vi har kul tillsammans och bjuder på oss själva. Det ger energi, säger Kajsa.

 

Text: Niclas Sjöqvist, Roxx Communication Group
Bild: Daniel Nestor, Roxx Communication Group

KAJSA ALMGREN

Familj: Mannen Daniel och barnen Oscar, Isa och Ellen.
Bor: I ett hus i Jönköping.
På PacsOn Väst sedan: 1991.
Fritidsintressen: Familj, vänner och olika former av gruppträning.
Dold talang: ”Lyckas alltid spöa vår vd Johan i pingis på kontoret, haha!”
Utmärkande för PacsOn Paul Väst: 
Gästfriheten! Man ska alltid känna sig välkommen hit och jag tror det märks på vårt bemötande att vi gillar att få besök.