PacsOn är stolt sponsor till Team Rynkeby – God Morgon

När världens största multinationella välgörenhetscykellag, Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av PacsOn. Totalt har välgörenhetscykellaget samlat in 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn och är flera år i rad Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.

–För 2022 har vi på PacsOn tecknat ett silversponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby - God Morgon. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer, berättar Anders Dahl, koncernchef på PacsOn.

230 miljoner kronor till svårt sjuka barn

Det är den 21:e gången som Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 250 motionscyklister och 350 servicedeltagare fördelat på 65 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden.

–Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige.

Välgörenhetscykellaget kör till Paris under vecka 27 eller 28 sommaren 2022.

Om Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2100 cyklister som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna. 

Tänk vad vi kan åstadkomma tillsammans!

Foto: Emma Laycock, Laycock Media