PacsOn satsar i Skellefteå - nybyggda lokaler 2022.

PacsOn Papperspartner i Skellefteå och Umeå har haft en mycket god tillväxt över tid. Från starten för 33 år sedan, med en anställd och ett lager på 60 kvm, har man idag vuxit till en omsättning på 109 Mkr och 24 anställda. Nu satsar man för framtiden och flyttar verksamheten i Skellefteå till nybyggda, större lokaler på Hedensbyn.

–Vår starka lokala närvaro med lokala lager, butiker och personliga säljare som finns nära kunden har fått bra gehör, berättar Ulf Wiklund, VD på PacsOn Papperspartner. 

Att handla lokalt ligger i tiden då det tryggar kundens varuförsörjning samtidigt som det skapar arbetstillfällen och skatteintäkter på orten. 
–Det blir både enklare och roligare att handla, samtidigt som man sparar tid. Något som uppskattas av allt fler, menar Peter Lundström, försäljningsansvarig på PacsOn Papperspartner. 

Stark tillväxt

PacsOn Papperspartners vinnande koncept har gjort att företaget har vuxit starkt sedan starten 1988. Då inrymdes lagret i en lokal på 60 kvm och företaget hade en anställd. Ett ihärdigt arbete med fokus på långsiktiga relationer har gjort att man idag sysselsätter 24 personer och omsätter 109 Mkr. 

–Många kunder har varit med i decennier, på samma sätt som personalstyrkan är stabil, berättar Ulf. Det är roligt att arbeta här, vilket smittar av sig till kunderna. 

–Kunderna uppskattar att vi är serviceinriktade, glada och ärliga. En långsiktig samarbetspartner som ställer upp i alla lägen, fyller Peter i. 

Långsiktig satsning

Nu har PacsOn Papperspartner vuxit ur sina befintliga lokaler i Skellefteå och satsar stort för framtiden. Tillsammans med det lokala bygg- och fastighetsbolaget Contractor bygger man nya lokaler på Hedensbyn. 

–Vi satsar naturligtvis för fortsatt expansion, men även för att göra det möjligt att erbjuda lika hög eller högre service till våra kunder även i framtiden, säger Ulf. 

Den nya fastigheten har bästa läge vid rondellen på Skelleftehamnsleden och Svedjevägen på Hedensbyn. Med 5 500 kvm och 11 meter i takhöjd blir de nya lokalerna effektivare och anpassade helt efter PacsOns verksamhet. 
–De nya lokalerna har ungefär 86% fler pallplatser än vårt befintliga lager, säger Magnus Hultgren, lageransvarig på PacsOn Papperspartner i Skellefteå. De är dessutom optimerade för vår verksamhet med flera lastkajer och optimal lageryta. 

Förutom lager och kontor kommer de nya lokalerna även inrymma en fin butik för den som vill komma förbi och handla. 
–Jag ser fram emot att få en lika fin butik här i Skellefteå som vi har i Umeå, säger Annelie Olofsson, som arbetar i butiken. Den kommer att bli lättöverskådlig och trivsam för kunderna. 

Byggstarten är planerad till maj och målsättningen är att kunna flytta in i de nya lokalerna sommaren 2022. 

Regional tillväxt viktigt

PacsOn Papperspartner är en del av den rikstäckande PacsOn-koncernen, med alla fördelar som det innebär i form av bättre inköpspriser och tillgång till nyheter och innovationer. 

Men som lokalt företag värnar PacsOn Papperspartner även om den regionala tillväxten.
–Den här satsningen visar tydligt att vi fortsätter att satsa lokalt för regionens bästa i en tid då mycket annat centraliseras, säger Ulf. Det ger en trygghet för både kunder och personal. Satsningen hjälper oss också att erbjuda en attraktiv arbetsplats med väldigt god arbetsmiljö, fortsätter han.

I framtiden vill PacsOn Papperspartner fortsätta växa tillsammans med regionens näringsliv.  Ambitionen är att ge bästa tänkbara service och erbjuda mervärden som tillför kunderna stor nytta och lönsamhet.
–Vi ser fram emot att vara en del i regionens tillväxt i tider av kraftig expansion, avslutar Ulf. 
 

"Den här satsningen visar tydligt att vi fortsätter att satsa lokalt för regionens bästa i en tid då mycket annat centraliseras. Det ger en trygghet för både kunder och personal."

Ulf Wiklund, VD PacsOn Papperspartner

Annelie Olofsson och Eva Östlund ser fram emot den nya fina butiken. 

De nya lokalerna har ungefär 86% fler pallplatser än det befintliga lagret och är dessutom optimerade för PacsOns verksamhet med flera lastkajer och optimal lageryta.