”Kundens framgång är vår framgång”

Gunnar Söderlind är med sina 20 år på PacsOn Papperspartner och ytterligare 12 år i branschen en av PacsOns mest erfarna säljare. Med kundens bästa som ledstjärna och ett stort engagemang gör han det där lilla extra som bidrar till både kundens och PacsOns framgång.

Om någon vet hur man lyckas i rollen som säljare så är det Gunnar Söderlind. I år firar han 20 år på PacsOn Papperspartner, vilket gör honom till en av PacsOns mest erfarna medarbetare. Idag arbetar Gunnar som platsansvarig och säljare på PacsOn i Umeå. Ett omväxlande arbete som innehåller både verksamhets- och utvecklingsfrågor liksom säljarbete och rådgivning.  

Gunnars främsta specialistområde är inom lokalvård där mycket handlar om just rådgivning och att hitta den bästa lösningen på kundens utmaningar. 

Kundnyttan i fokus

–Vi får framgång om våra kunder får framgång, säger Gunnar. Därför lägger jag stor vikt vid att förstå kundens verkliga behov och visa på lösningar som ger den största kundnyttan. Det gör att vi blir en uppskattad samarbetspartner till många av våra kunder, fortsätter han. 

Extra roligt tycker Gunnar att det är i de fall där vi lyckas få kunder med starkt prisfokus att istället se till helhetsekonomi och konkurrenskraft och på så sätt bli mer framgångsrika. 

I en snabbt föränderlig omvärld gäller det att hela tiden hålla sig uppdaterad och ha en god kund- och leverantörskännedom för att kunna ta fram skräddarsydda lösningar och erbjudanden. 
–Just nu handlar mycket av kundens utmaningar om Corona och ökade hygienkrav, men även de nya direktiven som rör plastartiklar, berättar Gunnar. 

En positiv företagskultur

Engagemang, intresse och en vilja att lyckas tillsammans är avgörande för att nå framgång, enligt Gunnar. 

–Att vara en god lyssnare och att uppskatta sina medmänniskor vare sig det är kunder, medarbetare eller leverantörer är viktiga egenskaper för att lyckas, menar han. För mig innebär engagemang att vilja hitta lösningar och ta tag i utmaningar eller problem. Att du vill göra det där lilla extra för din kund eller arbetskamrat. 

Just företagskulturen är något av det bästa med PacsOn, enligt Gunnar. 

–Vi vågar gå vår egen väg och det sker hela tiden positiva förändringar som gör oss mer framgångsrika och mer uppskattade av våra kunder, förklarar han. Mina härliga arbetskollegor och kunder gör att det är roligt att komma till jobbet varje dag och den stora kompetens som finns i organisationen möjliggör vägen framåt.  

En aktiv fritid

På fritiden ägnar sig Gunnar helst åt olika uteaktiviteter, allt från att åka MC till traillöpning, längdskidor, fjällöpning, paddla kanot och mycket annat. I höst ser han fram emot en fin höstvecka i stugan som ligger i Jämtlandsfjällen.  

Till sist är vi nyfikna på vilket som är Gunnars bästa produkttips just nu. 

–Varför inte kombiskurmaskinen Willmop, som är ett fantastiskt bra alternativ till I-mop, avslutar han.   

"Att vara en god lyssnare och att uppskatta sina medmänniskor vare sig det är kunder, medarbetare eller leverantörer är viktigt för att lyckas. Att du vill göra det där lilla extra för din kund eller arbetskamrat."