Från budbilschaufför till säljare

På PacsOn finns möjlighet att växa och utvecklas inom företaget. Det är Andreas Röström ett levande bevis på. Sedan han inledde sin karriär som budbilschaufför har han jobbat såväl på lagret och kundtjänst som med innesälj. I höstas tog han nästa kliv och klev in i rollen som säljare. – Jag trivs jättebra. Annars hade jag inte varit kvar här så pass länge, säger han.

Det var redan år 2002 som Andreas Röström steg in innanför dörrarna på dåvarande Norrpartner för första gången. Norrlänningen hade nyligen tagit studenten och därefter hunnit med att jobba på Ikea en tid när möjligheten dök upp. Han nappade på erbjudandet om att bli budbilschaufför och det blev ett val som har kommit att prägla hans liv rejält.
För trots en avstickare söderut under ett och ett halvt år, när sambon Therese pluggade i Linköping, har han varit Norrpartner – och senare PacsOn Norrpartner – trogen. 
– Det är en väldigt trygg arbetsplats med bra värdegrund och härliga kollegor. Det är mycket skratt, men också högt i tak. Precis så som det ska vara och en stor anledning till att jag har varit kvar så länge, säger Andreas.

Nya utmaningar som säljare

Med sina drygt 20 år på företaget har han rutin så det räcker och blir över. Men han räds inte heller nya utmaningar. Som när han i höstas tackade ja till att bli säljare. 
– Trots så många år på samma ställe är det alltid kul att utvecklas. Och det har jag fått göra här i flera olika roller. Nu kändes det som att det var dags för nästa steg, vilket jag är väldigt nöjd med. Det har varit roligt att få komma ut och se kundernas vardag, säger han.

Vad är det som gör att du passar i rollen som säljare?
– Jag är anpassningsbar och har lätt att möta personer. Sedan är jag lösningsorienterad och det ser jag som en del av framgången. Man måste tänka utanför boxen ibland. 

"Kunderna kan lita på det vi gör"

Han upplever att PacsOn har ett starkt rykte, inte minst tack vare alla engagerade medarbetare runt om i landet. 
– Vi är generellt väldigt bra på att hitta lösningar på kundernas problem. Det är också det som är absolut roligast. Att få dem att trivas med oss och visa att de kan lita på det vi gör.
– En annan viktig aspekt är hur vi ser på varandra och verksamheten. Det är aldrig några bekymmer att få folk att hjälpa till. Ett exempel är från strax före jul när vi var lite kort om personal på lagret. Då var vi flera säljare som fick hoppa in och plocka varor. Det föll sig naturligt.

Också vid sidan av jobbet har Andreas inga problem med att hugga in där det behövs. För sex år sedan byggde han, med hjälp av sin far, sitt och familjens hus i lösvirke. När det väl stod färdigt var det dags för nästa – en stuga i Lapplandsfjällen.
Det är också dit han gärna åker en ledig helg.
– I Borgafjäll finns det mycket fina fiskevatten att fiska i, säger han drömskt. 

Annars ägnar han den största delen av fritiden till att umgås med familjen. 
– Det är mycket taxiverksamhet åt mina tre barn, som är mellan 5 och 12 år. De håller på med alltifrån gymnastik till skidor och det blir ett antal aktiviteter i veckan, säger han och skrattar.

Andreas började på PacsOn Norrpartner för över 20 år sedan. I höstas tackade han ja till rollen som säljare.

"Trots så många år på samma ställe är det alltid kul att utvecklas. Och det har jag fått göra här i flera olika roller. Nu kändes det som att det var dags för nästa steg, vilket jag är väldigt nöjd med. Det har varit roligt att få komma ut och se kundernas vardag" berättar Andreas.