"Ibland måste man vara något av en Oppfinnar-Jocke"

Mycket handlar om att ligga steget före. Att på förhand kunna erbjuda en unik lösning helt anpassad för kunden. Som säljare på PacsOn International är det vardag för Joacim Bengtsson. – Det handlar om att vara klurig. Ibland måste man vara något av en Oppfinnar-Jocke – och jag stortrivs i den rollen, säger Joacim.

På PacsOn International handlar arbetet om att förenkla kundens vardag. Oavsett om det rör sig om förpackningslösningar, tejp eller sträckfilm ska det finnas en smart lösning.
– För oss är mixen av ett nära samarbete samt utvecklade, kundunika emballagelösningar A och O.
– Det är verkligen tillfredsställande när kunder ringer och säger att vi gör ett bra jobb.

En viktig aspekt är produktens slutdestination

Joacim Bengtsson är en av fyra säljare som arbetar mot företagets större konton. Hans resa har bland annat gått via Papyrus, Procurator och Pacudo, men sedan årsskiftet 2023/2024 är det namnet PacsOn International som gäller. Här har försäljningen sitt fokus på emballage inom industrin.

Och det är här som Oppfinnar-Jocke kommer fram. Framför allt eftersom fler företag söker emballagelösningar som är hållbara och är ett bra miljöval.
– Vi arbetar mycket med att presentera alternativa material, till exempel tejp och band av plast som kan bytas ut mot produkter av papp. Kunden bestämmer förstås, men vi kan hjälpa dem att göra ett bättre miljöval.
– Frågan vi ställer oss är var produkten kommer att hamna i slutändan. Därför är en viktig del av vårt arbete att hitta miljövänliga alternativ.

I sitt arbete utgår Joacim Bengtsson från kontoret i Växjö. Hans säljområde innefattar Jönköping i norr och allt söderut, så det blir några mil i bilen varje år. Närmare bestämt mellan 3 000–4 000 – och självklart i en elbil.
– Miljöaspekten genomsyrar hela PacsOns organisation, vilket jag ser som ett viktigt och bra beslut. Med tanke på att många företag, däribland våra kunder, arbetar för att sänka CO2-utsläppen måste även vi visa framfötterna. Viktigast nu är att ta fram rätt produkter för miljön.

Att vara proaktiv och våga tänka utanför boxen

Vad är då fördelarna med att vända sig till PacsOn för en idealisk emballagelösning? Joacim Bengtsson nämner transparens och lösningsorientering. Kort sagt, att vara proaktiv och våga titta utanför boxen.
– Vi har ett tajt samarbete inom gruppen vilket gör att vi kan ligga steget före. En lösning som fungerar perfekt hos en kund borde, med några justeringar, kunna fungera även hos andra. Helt enkelt copy/paste med modifiering.
– Vårt jobb handlar inte om att kränga produkter utan att skapa partnerskap. Att hitta nya, smarta kundlösningar är det som gör mitt arbete både roligt och givande. 

Joacim beskriver PacsOn som en arbetsplats med högt i tak, positiva tongångar och med ett brett nätverk. Detta, tillsammans med starka leverantörer som PacsOn känner sig tryggt med, skapar en stabil grund som kunderna gärna återkommer till.
– Bland det roligaste med mitt jobb är mixen av att utveckla och presentera kundunika produkter. Det sparar tid för båda parter samtidigt som det i förlängningen gör att kunden väljer att stanna.
– Att arbeta transparent och proaktivt har resulterat i flera mångåriga samarbeten under åren, avslutar Joacim.

"För oss är mixen av ett nära samarbete samt utvecklade, kundunika emballagelösningar A och O. Det är verkligen tillfredsställande när kunder ringer och säger att vi gör ett bra jobb."