”Tillsammans blir vi starka”

Martin Bloom är ett av de senaste tillskotten i PacsOns gedigna säljkår under våren. Med sig har han 10 års erfarenhet av försäljning inom flera av PacsOns produktområden. Att skapa goda relationer och ta vara på all kunskap som finns inom organisationen är nyckeln till att lyckas, menar Martin.

I april klev Martin Bloom, 43, in som säljare på PacsOn Helmer Nilsson i Karlshamn, där han också är bosatt med sambo och två barn. Den första tiden i bolaget har varit positiv enligt Martin. 

–Jag har blivit fantastiskt bra omhändertagen. Alla är så hjälpsamma. Efter de första två dagarna kändes det som att jag hade jobbat på PacsOn i flera år, ler Martin. 

Med sig har Martin 10 års erfarenhet av försäljning inom bland annat tryck och profilprodukter, papper, ergonomi, möbler, städ och hygien. Flera av de produktområden som PacsOns kunder efterfrågar, med andra ord. 

Goda relationer är nyckeln

Att göra affärer som bygger på lönsamhet för alla partner och att ha roligt på jobbet är viktigt för att lyckas i rollen som säljare, menar Martin. Men framförallt lyfter han fram vikten av att skapa goda relationer. Till sina kunder såklart, men också till arbetskollegor och leverantörer. 

–Alla har olika kunskaper och det gäller att vi tar vara på kunskapen och hjälper varandra, säger han. Tillsammans blir vi starka.

Våga utmana

Martin ser fram emot att fortsätta den starka trenden och den positiva andan som finns inom PacsOn. 

–Med all den kompetens som finns i bolaget är det bara vi själva som sätter våra begränsningar, betonar han. Det viktigaste är att man vågar utmana sig själv hela tiden. Att inte bli bekväm och bara sälja de produktgrupper man kan allra bäst. Det finns alltid mer att hämta. 

Att träffa nya bekantskaper för livet och skapa nya erfarenheter är också något som Martin ser fram emot. 

Men nu stundar en härlig semester med tid för att umgås med nära och kära, vänner och bekanta. Kanske även med inslag av padel, golf, god mat, resor och musik, som Martin också uppskattar på sin kvalitetstid. 

Till sist är vi nyfikna på vilket som är Martins bästa produkttips just nu.

–Många jobbar hemma just nu på grund av Covid och arbetsmiljön är viktig, förklarar han. Mitt bästa tips blir därför en bra arbetsstol - och då ska man satsa på det bästa, Capsico 8106 eller Rh Logic 400.