PacsOn går ihop med Ekopack

PacsOn satsar vidare och stärker verksamheten i södra Sverige genom en sammanslagning med systerbolaget Ekopack. — Genom en sammanslagning av bolagen stärker vi vår position på marknaden och vårt erbjudande till kunderna, säger Anders Dahl, koncernchef för PacsOn.

PacsOn och Ekopack är systerbolag till varandra inom OptiGroup – en av de ledande leverantörerna av förpackningslösningar och förbrukningsmaterial i Sverige och Europa. Båda bolagen är sedan länge väletablerade leverantörer i södra Sverige. Med lokal närhet, flexibla och kundanpassade helhetslösningar, som även innefattar lager och logistik, lever man upp till kundernas höga förväntningar. 

Satsning i södra Sverige

Den nya satsningen i södra Sverige innebär en sammanslagning av PacsOns verksamhet i Malmöregionen och Ekopack, som också har sin utgångspunkt i Malmö. Den 1 april 2023 går bolagen samman och bildar nya PacsOn Syd.

— Genom sammanslagningen kan vi erbjuda våra kunder bredare kompetens, bättre lager- och logistiklösningar och en produktbredd som är större än någonsin, säger Anders Dahl, koncernchef för PacsOn. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utveckla vår verksamhet och stärka vår konkurrenskraft ytterligare, fortsätter han. 

Bolaget kommer att behålla Ekopacks organisationsnummer och VD blir Lars Svensson, som idag är VD på Ekopack.

Nytt hållbart logistikcenter

I maj flyttar PacsOn Syd dessutom hela verksamheten till ett nytt logistikcenter på MG Park i Malmö. 

— Tack vare den strategiska placeringen, den moderna designen och lokalernas tydliga hållbarhetsinriktning kan vi nu erbjuda ännu mer flexibla lager- och logistiklösningar samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan, säger Lars Svensson, VD på Ekopack. 

Lokal närhet viktig

Den dagliga verksamheten kommer att fortsätta bedrivas precis som idag.  

— Vår affärsidé är, som tidigare, att genom lokal närvaro, hög tillgänglighet och personlig service erbjuda den bästa lösningen för våra kunder. Alla våra engagerade medarbetare jobbar hårt för att skapa starka team tillsammans med leverantörer och kunder. Det är så vi tror på framgång, säger Lars Svensson. 

Lars Svensson, VD PacsOn Syd.

"Ekopack och PacsOn är en perfect match. Vi delar samma värderingar och har alltid kunden i centrum. Vi kompletterar varandras kompetens och blir en riktig helhetsleverantör. Tillsammans vill vi fortsätta att utvecklas och växa med dig!"