Lär barn god handhygien på ett lekfullt sätt

Där människor möts är handhygien viktigt. Det har den rådande pandemin visat oss. När verksamheten i skola och förskola startar igen är det vårt ansvar att lära våra barn att göra handtvätt till en självklar del av varje dag. Här tipsar vi om kostnadsfritt utbildningsmaterial som gör inlärningen rolig.

Sjukdom och frånvaro är ett vanligt problem när höstens influensor och förkylningar börjar sprida sig. Att tvätta händerna med tvål och rinnande vatten och sedan torka dem ordentligt med en pappershandduk är det bästa skyddet mot smitta. Ju tidigare vi lär oss det, desto bättre. De rutiner vi skaffar oss som barn följer med oss genom livet. 

Det är mycket som ska göras under dagarna i skola och förskola. Att dessutom hinna lära barnen handhygien kan vara svårt. Men det finns hjälpmedel som gör uppgiften enklare. Tork har tagit fram pedagogiska handtvättskolor som är kostnadsfria för skolor och förskolor. Med lek och övningar blir det kul att lära sig tvätta och torka händerna ordentligt och att förstå varför det är så viktigt. 

Ellas Handtvättskola för förskolan (2-6 år)

Sagor, affischer, klistermärken och diplom gör lärandet till en lek. Komplettera gärna med appen ”Ellas handtvättäventyr” för läsplatta, mobil och dator. Appen kräver inga språkkunskaper och går att ladda ner kostnadsfritt från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner eller beställa Ellas Handtvättskola 
Ladda ner appen från Appstore
Ladda ner appen från Googleplay


Max Handtvättskola (6-10 år)

Med fakta och övningar lär barnen sig att tvätta och torka händerna i både teori och praktik. Tillsammans med Max får eleverna utföra experiment, lösa problem och lära sig praktiska knep kring handhygien. Materialet innehåller lärohäften, experiment, övningar, affischer, diplom och en lärarmanual som kan fungera som ett stöd i lektionsplaneringen. Här finns övningar av varierande svårighetsgrad för att passa olika åldersgrupper.

Här kan du ladda ner Max Handtvättskola 

Lek, läs och experimentera! Tillsammans kan vi göra rena händer till en självklar del av vardagen och hålla oss själva och andra friska.
 

Allt du behöver för god handhygien

2 439,00 kr
Visa
2 439,00 kr
Visa
809,00 kr
Visa
719,00 kr
Visa
759,00 kr
Visa