Drömlik expansion för DreamLogistics.

Tvåmannaföretaget som startade med e-handel från en källarvåning har idag utvecklats till tredjepartslogistikföretaget DreamLogistics med 290 anställda. – Vi sköter hela logistikflödet åt våra kunder. Däremot talar vi inte om vilka dessa är, sekretessen är en del av affärsidén, säger DreamLogistics vd, Jonas Ahlgren.

Året var 2005 då Jonas Ahlgren och hans kollega Lars Brånedal startade it-företaget Dream Group med inriktning mot e-handel, en verksamhet som de drev ifrån en liten källarvåning i Jönköping. Redan på den tiden var de kunder hos PacsOn.

– Vi köpte små mängder kontorsmaterial samt kuvert med bubbelplast i PacsOns butik. Under besöken var det även standard att provsmaka ”en och annan” bjudkola, minns Jonas Ahlgren och skrattar.

Sverige snabbast växande

Efter tre framgångsrika år med Dream Group startade de DreamLogistics. På grund av e-handelns starka utveckling kom tredjepartslogistiken att expandera kraftigt. I kundstocken finns idag 275 företag och verksamheten är fördelad på fem lagerlokaler – tre i Habo, en i Ängelholm och det senaste nyförvärvet i Borås. På bara tre år har de fördubblat sin lageryta och blivit Sveriges snabbast växande tredjepartslogistikföretag. Deras fokus är främst på små och medelstora, snabbväxande e-bolag.

– Vi tror att framtiden är automation och det är där vi fäster våra blickar just nu. Det är en väldigt spännande framtid som vi står inför, säger Anton Wixe som jobbar med utveckling på DreamLogistics.

"Richards engagemang och vetskapen
om att PacsOn är beredda att göra
det lilla extra för oss om det skulle
behövas, betyder oerhört mycket."

Jonas Ahlgren, DreamLogistics

 

Optimerade förpackningar

I takt med att e-handeln fortsätter snurra allt snabbare behövs optimala förpackningslösningar. PacsOn levererar emballage till DreamLogistics och tillsammans har de hittat ett fungerande koncept.

– Vi har ett nära samarbete med vår PacsOn-kontakt Rickard Green. Hans engagemang och vetskapen om att PacsOn är beredda att göra det lilla extra för oss om det skulle behövas, betyder oerhört mycket. Vi stirrar oss inte blinda på sista raden hos våra leverantörer, utan koncentrerar oss på vad som ryms inom deras helhetskoncept. Det är knappast en slump att vi har valt att samarbeta med PacsOn ända sedan 2005, säger Jonas Ahlgren.

 

Text: Niclas Sjöqvist, Roxx Communication Group
Bild: Daniel Nestor, Roxx Communication Group

DREAMLOGISTICS

Grundat: 2008.
Antal anställda: 275 anställda.
Sammanlagd lageryta: 60 000 kvm fördelat på fem olika lagerlokaler.
Kund hos PacsOn Väst sedan: År 2005. Köper i huvudsak förpackningar och emballage. 

Hej!

Richard Green, säljare PacsOn

Hur skulle du beskriva samarbetet med DreamLogistics?
– Vi har ett tätt och lyhört samarbete där vi jobbar med att förbättra deras växande verksamhet. Vi presenterar produktnyheter och lösningar och ser till att utvecklas framåt tillsammans.
Hur vanligt är det att e-handlare hos er växer i snabb takt?
– Absolut bland det vanligaste. De börjar med en omsättning på några tusen och på några år kan de omsätta en miljon kronor.
Varför är PacsOn en bra samarbetspartner till växande e-handlare?
– För att vi kan leverera allt från den lilla enskilda lådan eller påsen som man viker ihop och tejpar för hand, till den helautomatiserade linjen som både reser och försluter påsar och lådor automatiskt. Dessutom finns vi nära och kan leverera snabbt.
Vad är det viktigaste i ditt arbete?
– Att vara lyhörd, lyssna på kunden och arbeta proaktivt.