5 tips för effektivare emballering.

Att emballera rätt sparar pengar, tid och resurser för många. Tommy Svensk, säljare på PacsOn, ger sina bästa tips på hur du emballerar effektivt.

1. Allt startar med arbetsplatsen. Tänk över hur du får ett effektivt och ergonomiskt flöde i din packprocess och automatisera gärna flödet för att underlätta arbetet. Se till att allt material finns lättillgängligt vid arbetsplatsen. Med genomtänkta hyllsystem och vagnar finns materialet nära till hands samtidigt som arbetet blir roligare och produktiviteten ökar.

packbord-350x350.jpg   packa-350x350.jpg

2. Fundera över materialet ni använder. PacsOn erbjuder ett brett sortiment av standardemballage som ofta täcker merparten av era behov. Men kanske behöver du även något anpassat för just dina produkter? Låt PacsOn djupdyka i din verksamhet och ge tips på vilka specialemballage som optimerar förpackningarna och förbättrar flödet.

3. Fundera gärna på hur flödet ser ut efter att produkten lämnar ert lager. Hur hanteras den? Är det pallgods eller kollisändning? Inrikes, utrikes, bil, båt eller flyg? Är det fukt- eller temperaturkänsligt eller finns det några andra risker i transporten som vi kan förebygga i packningen? Bjud gärna in PacsOn i diskussionen här för att hitta en optimerad lösning för just era önskemål!

lager-350x350.jpg   last-350x350.jpg

4. Det är tidsödande att ha koll på och beställa allt emballage för att få det levererat i tid. Låt PacsOn istället sköta lagerhållningen så levererar vi det emballage som ni använder och behöver – precis när ni behöver det.

5. Lagom är bäst, även när det kommer till emballering. För mycket emballage både kostar pengar och tar extra tid att använda. För lite emballage leder istället till fler reklamationer. Emballera inte för ytterligheterna – då har du tagit i för mycket!

"Bjud gärna in PacsOn i diskussionen här för att hitta en optimerad lösning för just era önskemål!"

Tommy, PacsOn i Stockholm