Johan ser varje utmaning som en möjlighet

Johan Viktorsson är ett av de senaste tillskotten i PacsOns gedigna säljkår. Med sig har han erfarenhet från en rad olika branscher, en hög känsla för service och framför allt en positiv inställning till utmaningar.

I juni klev Johan Viktorsson in som säljare på PacsOn Helmer Nilsson i Malmö. 

–Jag fick en väldigt positiv känsla i min första kontakt med PacsOn, berättar Johan. Och efter mitt första möte så kände jag att här vill jag verkligen jobba. Det kändes helt rätt.

Tidigare har Johan erfarenhet från flera olika branscher och uppdrag. Han har bland annat drivit eget företag, jobbat som trafikledare, inom hotell och media och även som butikschef hos en branschkollega. Den gemensamma nämnaren är relationen till andra människor. Något som Johan har tagit med sig i rollen som säljare på PacsOn.   

–Jag har jobbat med människor i hela mitt liv och har en hög känsla för service. Jag är bra på att bygga relationer, vilket är en av de viktigaste egenskaperna när det gäller kontakten med kunderna, berättar han. 

En positiv inställning

En av de viktigaste frågorna för våra kunder är säljarens tillgänglighet.

–Kunderna uppskattar när vi kommer på besök i deras verksamhet och sätter oss in i deras verklighet, förklarar Johan. Det är dessutom väldigt viktigt att vara lyhörd inför kundens behov. Då kan man bygga förtroende och leverera service i världsklass.

Att vara lösningsorienterad är en annan viktig egenskap i rollen som säljare och rådgivare, enligt Johan.

–Jag väljer att ha en positiv inställning till eventuella hinder. Då blir det lättare att hitta den bästa lösningen. Varje dag bjuder på nya utmaningar. Jag väljer att se dem som möjligheter i stället. 

Ett företag med rätt värderingar

Johan är född och uppvuxen i Lund, där han bor än idag. Som nybliven 50-åring njuter han av livet och ägnar fritiden åt sina intressen - bilar, motorcyklar, film och musik. 

–Jag gillar även att laga mat, gärna åt det asiatiska och nyttigare hållet, berättar Johan som även har tagit upp träningen igen efter ett alldeles för långt uppehåll, enligt honom själv. 

Den första tiden på PacsOn har varit fantastisk enligt Johan. 

–Jag har blivit väldigt bra mottagen av alla. Det känns som att man har jobbat här i flera år och att man har blivit en del av ett företag med rätt värderingar. Det känns nästan som en familj, som dessutom har roligt varje dag som vi jobbar tillsammans.

Julklappar och mensskydd

Johans specialistområde är städprodukter, kem och hygienpapper. Samtidigt försöker han lära sig så mycket som möjligt om resten av PacsOns breda sortiment.

–Jag fram emot att träffa nya kunder och framför allt hjälpa dem med smarta produkter och lösningar som i sin tur hjälper dem i sin verksamhet, säger Johan.

–Mitt bästa produkttips just nu är julklappar till företagets anställda eller kunder. Det finns ett stort utbud av fina klappar! Jag vill även slå ett slag för den nya dispensern från Tork och Libresse för bindor, tamponger och trosskydd. Den borde finnas på alla arbetsplatser. En smart lösning som värnar om de anställda. 

"Jag väljer att ha en positiv inställning till eventuella hinder. Då blir det lättare att hitta den bästa lösningen. Varje dag bjuder på nya utmaningar. Jag väljer att se dem som möjligheter i stället."

"Kunderna uppskattar när vi kommer på besök i deras verksamhet och sätter oss in i deras verklighet. Det är dessutom väldigt viktigt att vara lyhörd inför kundens behov. Då kan man bygga förtroende och leverera service i världsklass."