”De lyssnar in vårt behov och skräddarsyr lösningar”

Theofils AB levererar beslag till trä-, snickeri-, bygg- och möbelindustrin runtom i Sverige. När Theofils Jönköping flyttade till nya lokaler på Mogölsvägen, sattes en helt ny transportbana i drift. Denna lösning har introducerats och tagits fram av PacsOn Väst, som även levererar kundanpassade förpackningar åt Theofils.

Theofils nybyggda fastighet på Mogölsvägen stod klar sommaren 2018 och mäter hela 7 000 kvadratmeter. När allt är klart ska den inrymma huvudkontor, ordermottagning, lager, yrkesbutik och ett showroom.
– Vi har nyss installerat oss i lokalerna och håller just nu på att bygga upp yrkesbutiken och vårt showroom, berättar Theofils inköps- och logistikchef, Anders Frisk, när han visar oss runt i den ståtliga byggnaden.

Theofils finns även på andra orter i Sverige via två yrkesbutiker i Malmö och Stockholm samt kontor och showroom i Helsingborg.
– En av våra styrkor är bredden. Vi har över 9000 lagerförda artiklar av kända fabrikat, plus att vi därutöver har tillgång till många tiotusentals artiklar via våra leverantörer. Vi har mest företagskunder men privatpersoner är också välkomna till oss, berättar Anders Frisk.

Theofils har en fascinerande och nästan hundraårig historia, en historia där PacsOn Väst har varit med under det senaste decenniet. Sedan dess har PacsOn Väst lagerfört förpackningar åt Theofils samt utvecklat kundanpassade Theofilskartonger i sju olika storlekar. Inför nybyggnationen på Mogölsvägen introducerade PacsOn Väst även en ny transportbana i syfte att effektivisera och underlätta logistikflödet på lagret.
– Inför flytten visade vår personlige PacsOn-kontakt, Fredrik Lundqvist, en broschyr med ett transportbanesystem som de hade installerat på DreamLogistics lager. Efter några studiebesök där Fredrik visade oss transportbanorna i drift, bestämde vi oss för att investera i transportbanesystemet. Nu är det igång och det har underlättat vårt lagerarbete betydligt. Vi planerar även att bygga ut systemet inom kort, berättar Anders Frisk.

Anders Frisk menar att förpackningar ibland tenderar att ses som mindre viktiga, men att de tvärtom utgör en av grundpelarna för hela verksamheten.
– Det hela är mycket enkelt – om vi står utan förpackningar kan vi inte leverera våra artiklar. PacsOn Väst tar sitt uppdrag på största allvar och står för högsta kvalitet och leveranssäkerhet. De är också mycket lösningsorienterade och lyssnar in vårt behov och utvecklar skräddarsydda lösningar. Ett resultat av det är våra kundanpassade förpackningar liksom den nya transportbanan. Jag har nog aldrig hört någon på PacsOn Väst säga ”Nej, det där går inte att lösa”, säger Anders Frisk.


Text: Niclas Sjöqvist, Roxx Communication Group
Bild: Daniel Nestor, Roxx Communication Group

THEOFILS

...grundades 1922 då Theofil Carlsson trampade runt på sin cykel och sålde beslag och skruvar till alla möbeltillverkare i Tibro, dit han färdades med tåg från Jönköping. Med tiden ökade antalet cyklar, och springschasar på paketcyklar trampade i skytteltrafik ner till järnvägsstationen. Theofil Carlsson var känd som en ”hedersman” som var noga med att leverera i tid och gjorde allt för att göra kunderna nöjda. Den filosofin är fortfarande ständigt närvarande i dagens Theofils. Cyklar har blivit till lastbilar och lådan på cykeln har förvandlats till ett lager med över 9 100 lagerförda produkter.
 

Theofils har investerat i en ny transportbana som har underlättat lagerarbetet betydligt.

På övre bilden: Theofils Inköps- och logistikchef, Anders Frisk.