När det är utsidan som räknas.

Det första intrycket är viktigt, och det första intrycket av en produkt är ofta förpackningen. PacsOn levererar skräddarsydda förpackningslösningar för stora och små kunder. Ett företag som nyttjar fördelen med en lokal förpackningsgrossist är iplast.

Iplast legotillverkar plastprodukter av hög kvalitet helt enligt kundernas önskemål. Försäljning sker över hela världen och kraven på effektiva, funktionella och snygga förpackningar är höga. 
– Våra kunder har ofta väldigt specifika önskemål om hur deras produkter ska vara förpackade, berättar Thomas Hedman som arbetar med order och inköp på iplast. Det handlar om allt från funktion till storlek och att de kanske vill ha ett visst tryck eller inrede till emballaget. Då är det stor fördel för oss att samarbeta med PacsOn som finns nära, vilket gör det enkelt att föra en dialog om bästa möjliga lösning. 

Vi tänker i boxen

Förpackningslösningar av well är nära nog obegränsade. PacsOns stora nätverk av underleverantörer gör att de erbjuder ett brett utbud av standardförpackningar. Men de kan också konstruera lösningar helt utifrån kunders önskemål och behov. 
– Det handlar om dialog med varje kund, säger Peter Lundström på PacsOn. En ny kund träffar vi helst hos kunden och går igenom vad det är som ska förpackas, om det finns önskemål på utseende och hur den ska fraktas. Beroende på hur specialanpassat emballage det handlar om ser vi sedan till att klippa och klistra tills vi hittar en lösning som är både praktisk, kostnadseffektiv och snygg. 
Även om well är det vanligaste alternativet erbjuder PacsOn även emballage i andra material, som exempelvis förpackningar i plast, trä och plywood samt specialinredningar med mera. 

– Vi har stor erfarenhet av vilka alternativ som finns på marknaden och vad de har för för– och nackdelar, säger Peter. Vi kan ge råd, inte bara om material, utan även om bra lösningar på etikettering, hur det ska lastas på pall, och hur materialvalet påverkar fraktkostnaden åt det ena eller andra hållet. Vi är gärna med i hela processen hos kunden, så vi får en förståelse för den fullständiga tillverkningsprocessen. Då ökar möjligheterna för oss att ta fram en så effektiv förpackningslösning som möjligt för just den kunden och den produkten. Det tror jag gör stor skillnad för kunderna när de jämför oss mot andra leverantörer, den där personliga kontakten och kunskapen de får del av genom oss.

Förpackar en praktisk helhet

Och Thomas håller med. Iplast får i princip dagliga leveranser av bland annat förpackningar från PacsOn. Efter många års samarbete är det mycket som idag går på rutin. Men nya kunder, eller nya produkter innebär nya utmaningar och då är det en trygghet att kunna ha direktkontakt med personalen på PacsOn. 
– För oss är det en stor fördel att PacsOn finns nära, säger Thomas. Om det uppstår problem är det väldigt enkelt att få snabb hjälp. Dessutom erbjuder de en lagerhållning som har stor betydelse för oss. Vi behöver ha stora kvantiteter lättillgängligt, ofta kundanpassade emballage med tryck exempelvis. Men tack vare PacsOn spar vi lagerutrymme och slipper ligga ute med mycket pengar. Vi kan ändå snabbt få påfyllning vid behov utöver de dagliga leveranserna. Det är en trygghet för oss. 

Text: Jessica Andersson
 

"Vi kan ge råd, inte bara om material, utan även om bra lösningar på etikettering, hur det ska lastas på pall, och hur materialvalet påverkar fraktkostnaden åt det ena eller andra hållet. Vi är gärna med i hela processen hos kunden."

Peter, PacsOn i Skellefteå

Vill du ha rådgivning om skräddarsydda förpackningslösningar?

Välkommen att kontakta ditt lokala PacsOn >>

pacson-karta-bolag.png