Sveriges största privatägda konditori väljer PacsOn.

Snabba omställningar och nya direktiv är nu vardag för många av PacsOns kunder. Ditt Café är en av dem som har ersatt plasten med andra alternativ. Tillsammans med PacsOn försöker de hitta framtidens ultimata förpackningar – utan att kompromissa med pris och kvalitet.

På anrika Ditt Café finns sju decennier av kunskap och smak. Dagligen bakar de allt ifrån saftiga vetebröd till klassiska bakelser och pampiga tårtor. Sötsakerna går sedan att avnjuta på 13 caféer runtom i Småland, vilket gör bageriet till Sveriges största privatägda konditori. För att kunna fokusera på sitt hantverk lagerför och levererar PacsOn traditionella bageritillbehör – allt från tårtkartonger till tårtunderlägg samt disk- och städprodukter.
– Vi började samarbeta med PacsOn (tidigare Paul Hall) för att de var specialiserade på förpackningar riktade till konditorier och bagerier. Sedan dess har vi utökat samarbetet och idag handlar vi allt vi behöver från PacsOn. Det är en stor vinst för oss att slippa lagerföra själva, säger vd och inköpsansvariga Fredrik Olsson.

Profilerar kartongerna

Den senaste tiden har mycket hänt för svenska caféer och bagerier. Plastskatten har kommit och framöver kan även en skatt på pappmuggar bli aktuell. Det tar tid att hänga med i svängningarna och ständigt hitta nya alternativ, menar Fredrik Olsson.
– Det har varit en stor utmaning att få bort plasten, men vår säljare på PacsOn har varit snabb på att hjälpa till och bolla idéer. De har koll på läget och förstår vår bransch och vardag. PacsOn vet att vi inte kan packa en bulle i kartong till exempel, det skulle bli alldeles för dyrt.
För att ge det lilla extra till kunderna har Ditt Café valt att profilera sina kartonger. Något som de gör genom PacsOn.
– Om man handlar på ett konditori hör det till att få en fin kartong eller påse med sig hem. Dessutom blir det tydligt var bakverken kommer ifrån. Det är viktigt att sticka ut ur mängden, avslutar Fredrik Olsson.

"Det har varit en stor utmaning att få bort plasten, men vår säljare på PacsOn har varit snabb på att hjälpa till och bolla idéer. De har koll på läget och förstår vår bransch och vardag."